Comisia Europeana adopta un „Acord de parteneriat” cu Romania privind utilizarea Fondurilor structurale si de investitii europene pentru crestere economica si creare de locuri de munca in perioada 2014-2020

Comisia Europeana adopta un „Acord de parteneriat” cu Romania privind utilizarea Fondurilor structurale si de investitii europene pentru crestere economica si creare de locuri de munca in perioada 2014-2020

Comisia Europeană a adoptat un „Acord de parteneriat” cu România, în care este stabilită strategia de utilizare optimă, în întreaga țară, a fondurilor structurale și de investiții europene. Acordul de astăzi pregătește terenul pentru investirea a 23 de miliarde EUR, sumă care reprezintă totalul finanțărilor în cadrul politicii de coeziune în perioada 2014¬-2020 (în prețuri curente, incluzând finanțarea în cadrul Cooperării teritoriale europene și alocările bugetare pentru Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor).
De asemenea, România primește 8 miliarde EUR pentru dezvoltare rurală și 168 de milioane EUR pentru sectorul pescuitului și pentru cel maritim.
Investițiile UE vor atenua șomajul și vor stimula competitivitatea și creșterea economică prin sprijinul acordat inovării, formării profesionale și învățământului în orașe și în zonele rurale. De asemenea, investițiile vor promova spiritul antreprenorial, vor combate excluziunea socială și vor contribui la dezvoltarea unei economii ecologice, în care resursele sunt utilizate eficient.
Comentând acordul, comisarul pentru politică regională, domnul Johannes Hahn, a declarat:„Astăzi am adoptat un plan de investiții strategic, vital, care așează România pe calea creării de locuri de muncă și a creșterii economice în următorii 10 ani. Acest Acord de parteneriat reflectă determinarea comună a Comisiei Europene și a României de a utiliza în modul cel mai eficient fondurile UE – investițiile noastre trebuie să aibă caracter strategic, conform noii politici de coeziune – care să vizeze în mod preponderent economia reală, creșterea economică sustenabilă și investițiile în oameni. Însă obiectivul major nu este viteza, ci calitatea, iar în lunile următoare suntem pe deplin dedicați să negociem cel mai bun rezultat posibil în ceea ce privește investițiile realizate din fondurile structurale și de investiții europene în perioada 2014-2020. Pentru a asigura derularea unor programe de o bună calitate este nevoie de angajament din partea tuturor părților implicate.”

Ultima modificare: 08.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Municipalitatea extinde programul de reabilitare termica

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.